19 juli 2017
15:50

Onsala BK 1

Referat: Stureby SK 2 - Onsala BK 1

Solen gassade på när det var dags för SSK 2:s sista gruppspelsmatch där Onsala BK stod för motståndet. Vi hade bestämt oss för att ligga nära i markeringsspelet för att försvåra för Onsala att få igång sitt snabba passningsspel. De första 15 minuterna spelar Söders blå ett aggressivt försvarsspel med mycket fysik inblandat, vilket också skapade stora problem för Onsala. Strax för pausen lyckas ändå Onsala, genom en fin kombination, spela sig igenom SSK försvaret och sätta dit 1-0. Tråkigt nog för SSK blev också en av nyckelspelarna skadad i en tuff närkamp under första halvlek.

I pausen pratade vi om att fortsätta ta jobbet och ligga nära våra motståndare och när läget dyker upp sätter vi dit bollen. Den andra halvleken blev den första lik. SSK är aggressiva och kommer ofta till bra anfall som tvingar Onsala att slå ifrån sig. Efter en bra slagen hörna kommer också en rättvis kvittering genom ett fantastiskt avslut av Gertrude som snyggt placerar in bollen i målvaktens vänstra gavel. En härlig glädje utbröt vid kvitteringen och känslan var att vi hade skapat ett litet övertag. Matchen blev fortsatt jämn men olyckligt nog fick Onsala en straff vid en tilltrasslad situation i SSK:s straffområde. Onsalaspelaren visade Inga tecken på nervositet när hon med en stenhård vrist satte ledningsmålet i Majas högra kryss, otagbart! SSK gick ner lite i tempo och det fysiska spelet, vilket skapade ytor för Onsala att spela ut. Slutresultatet skrevs till 1-4 men vi tar med oss det fysiska spelet och bygger vidare på det inför den första slutspelsmatchen.